Tomas TillmanHåkan Lodin på AEB blev Årets Företagare

Anders HedenDressmann AB blev Årets Butik.

Kurts Husvagnar Per Einarsson på Findity AB kammade hem Årets Prestation

Mathias LindbergAnna Bransells företag Dalavippan blev Årets Nya Företag.

CareBagEarthCup UF blev årets UF-företag

KommunikatörerPer Andersson på Gata Park blev Årets Kommuntjänstemän

MotorolaÅrets Guldklocka gick till Tord-Erik Tillman.

MotorolaMats Ingels var en strålande konferencier.

MotorolaErik Odens, Ludvikas nya Näringslivschef höll ett uppskattat tal.

MotorolaDe nominerade butikerna.

MotorolaOrdförande Gösta Bergström delade ut priser från Företagarna.

MotorolaDe nominerade Företagarna.

MotorolaAlla vinnare.

Motorola

Motorola

Motorola

Motorola

Motorola

Motorola

Motorola

Motorola

 

Kvällens fotograf: Carina Heed.

 

2018 års vinnare är utsedda


Juryn för Årets Företagare och Årets Prestation var representanter från: Näringslivsenheten på Ludvika kommun, Företagarna, Swedbank och Handelsbanken

Juryn för årets Butik var representanter från: Näringslivsenheten på Ludvika kommun, Köpmannaföreningen och Unika Ludvika.

-

Årets Företagare 2018

Håkan Lodin
AEB

Motivering:
Håkan Lodin har under många år drivit AEB. Koncernen har ca 100 anställda och för Håkan är personalen en viktig resurs som han ser till att värna om. De senaste årens expansion av den egna verksamheten utmed Gonäsvägen har även öppnat för andra verksamheter. En förutsättning till framgång är att vinna konkurrensfördelar vid upphandlingar och det har Håkan uppnått genom sin satsning på nya maskiner som uppfyller de senaste miljökraven.

De andra nominerade var Andreas Olausson - BRC Utvcklingspartner och Johan Hedberg - Ludvika Gummiverkstad.

-

Årets Butik 2018

Dressmann AB
Marie Wissing

Motivering:
Dressmann är butiken där kunderna gärna kommer tillbaka. Marie Wissing har arbetat 13 år som butikschef och det märks att hon och hennes medarbetare trivs och har roligt på jobbet. Att ha rätt personal som är glad och engagerad. Kan lyssna och se kunden och vågar vara personlig är en framgångsfaktor. För Marie och hennes personal är Dressmann-kulturen viktig. Det ska vara enkelt och lätt för kunden. ”No problem”.

De andra nominerade var Ateljé Vävglädje - Lena Jakobsson och Blåklockan - Malin Salmons och Jenny Strandberg.

-

Årets Prestation 2018

Per Einarsson
Findity Ab och Companyexpence

Motivering:
Per Einarsson är VD och delägare till Findity som startades 2011 och till dotterbolaget Companyexpense som startades 2015. Verksamhetens nytänk är att man utvecklar effektiva digitala lösningar för hantering av kvitto och reseräkningar. Genom sammankopplande ekosystem tas flera återkommande måsten bort som är både onödiga och tidskrävande vilket gör stor skillnad för både individer och företag.

De andra nominerade var Eleonor Wallin - Restaurang Akropolis och Ulla, Bertil och Kalle Köhler - Best Western Grand Hotel Elektra.

-

Årets Nya Företag 2018:

Dalavippan
Anna Branzell är en person som har en enorm energi och glädje i det hon företar sig. Hon har genom sitt stora engagemang varit verksam och framgångsrik i flera branscher. Hon har bl.a. haft leksaksaffärer under en period och importerat och sålt drycker med ensamrätt i Sverige. Framgångarna har baserats på att hon aldrig är främmande för nya idéer. Sommaren 2016 var det dags att vända blad igen. Efter en del funderande så startade hon sitt nya företag Dalavippan som erbjuder rengöring och städning till företag och privatpersoner. Hemligheten i framgången för verksamheten är de produkter som används. Hon tar nämligen tillbaka husmorskunskaperna och städar med bl.a. ättika, bikarbonat, såpa, vinäger och galltvål som ger ett lysande resultat!  Idag har Anna flera anställda med verksamhet på flera orter och försäljning av produkter i eget varumärke i sin webbshop.

Priset är 10000 Kr att användas för utbildning eller liknande. Prissumman delas mellan Företagarna i Ludvika och Ludvika Kommun.

-

Årets UF-företag 2019:

EarthCup UF
Johanna Levander, Maja Midér, Alma Zetterlund, Elin Carlsson och Lisa Rydelius. De har också gått vidare till Sverigefinal i Stockholm.

Juryn bedömer företagens affärsplan, presentation, intervju och vilket intryck som ges vid besök i företagens monter. En viktig faktor vid bedömningen är framförande och originalitet. Priset delas mellan Företagarna och Wäsman Invest.

-

Årets Kommuntjänstemän 2018:

Per Andersson.
Per Andersson på Gata Park värnar på ett föredömligt sätt om varje ny arbetskamrat. Att ta lite extra hand om dem och inkludera dem i arbetslaget är en självklarhet.
Med en positiv inställning och ett leende på läpparna fixar han det mesta. Det gäller stort som smått och han gillar snabba puckar när det behövs.
Per ser ett mervärde i att stadskärnan hålls attraktiv. Tillsammans med sina kollegor förverkligas många kreativa idéer som syns och uppskattas av oss alla i vår kommun. Med sin entusiasm och engagemang är han en förebild för många och det är något som vi i Företagarna uppskattar. Ett stort tack och fortsatt lycka till.

-

Årets Guldklocka 2018:

Tord-Erik Tillman
Tord-Erik Tillman växte upp i Saxdalen och fick sin första anställning på ASEA i Ludvika. 1979 fick han en idé om att börja med svartvinbärsodling. Som ett första steg arrenderade han två plättar mot Sunnansjöhållet. På dessa åkrar växte det fullt med skog. När andra firade en mysig julhelg så inleddes avverkningen av all skog. Åkrarna blev helt brukbara och på hösten 1980 planterades 1000 buskar. Tanken fanns att kunna leva på detta men det fick bli en bisyssla till det ordinarie jobbet. Genom att ta mer mark i anspråk i Saxdalen så sattes ytterligare 7000 buskar och leveranserna började först till Tallmogården och safttillverkaren BOB. För att bredda verksamheten planterades de första jordgubbarna några år senare för att skapa en trygghet om svarta vinbären skulle frysa. Allt detta med ett parallellt jobb på ASEA under 10 år. 1990 köpte Tord-Erik egendomen i Grangärde tillsammans med Tomas på ca 60 ha. Här planterades 100000 svartvinbärsbuskar. I och med det tog Tord-Erik beslutet att säga upp sin anställning och ägna sig heltid åt bärodlingar under namnet Tillmans Bärodlingar. Leveranserna gick till bl.a. BOB, Polarica och Kiviks Musteri.
I samma veva ökade konkurrensen med billiga bär från utlandet och många bärodlare fick lägga ner. Det lade grunden till att familjen Tillman startade Grangärde Musteri 1996. Musteriet fick ett ökat behov av mer bär och idag har man 300000 vinbärsbuskar och samma antal jordgubbsplantor. Idag jobbar barnbarnen och Tomas med Tord-Erik och till sommaren utökas arealen ytterligare för att ge plats åt ytterligare 200000 jordgubbsplantor. Tord-Erik äger fortfarande Tillmanns bärodlingar och han har lämnat in sin pensionsansökan men han hinner inte med att åtgärda den.  Vi i Företagarna känner en glädje och stolthet att ha fått följa denna framgångssaga där Tord-Erik varit med att skapa ett fantastiskt varumärke för vår fina bygd.


 

Tillbaka till förstasidan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till förstasidan